Descoperiti ce produce umiditatea in casa dvs.

5 cauze ale umiditatii excesive din locuinta

Ce produce umiditate?

Poate va intrebati de ce aveti umiditate excesiva in locuinta. Nu exista o singura explicatie; sunt multi factori ce pot determina umiditatea mare in locuinta. Dar de ce anume aveti aceasta problema? Ce produce umiditatea?

1. Infiltratii prin porii peretilor

Micile fisuri din pereti faciliteaza infiltrarea apei si duc la umiditatea din interior. Asta se intampla mai ales pe vreme umeda, fiindca apa migreaza in mod normal din zonele calde umede spre spatii mai reci si mai uscate.

 

2. Capilaritate datorata fundatiei prost construite

In constructiile obisnuite cu pereu, 28% din aerul dintr-o camera presurizata se scurge direct prin pereti. Cand peretii fudatiei sunt mereu in contact cu apa, umiditatea poate patrunde in pereti pana la 1,5 m inaltime.

 

3. Scurgeri la instalatie

Excesul de apa poate duce la umiditate mare. De pilda, un robinet care picura poate influenta nivelul de umiditate din casa. In plus, apa care se scurge din masina de spalat sau de vase are un efect negativ similar si este si unul din cauzele mucegaiului.

 

4. Condensarea vaporilor

Rata umiditatii depinde de diferenta de temperatura din camere. Impreuna cu circulatia proasta a aerului, umiditatea este afectata negativ de aceasta si poate duce la condens sub forma unor picaturi mici de apa pe pereti sau ferestre.

 

5. Activitati gospodaresti

O familie normala de 3 persoane produce 12 l de vapori de apa pe zi, in medie. Baia, dusul, gatitul si uscarea rufelor sunt exemple de activitati ce pot produce umiditate.

Dusul este una din activitatile umane ce sporesc umiditatea in locuinta.

Acum, stiind ce produce umiditatea, puteti contribui la prevenirea excesului de umiditate acasa. O parte din aceste probleme necesita reparatii, dar altele pot fi imbunatatite simplu si eficace cu un absorbant de umiditate ce poate elimina excesul de umiditate.