weather-humidity-problems-stage

Stiati ca vremea poate produce probleme de umiditate acasa?

Vremea poate contribui la umiditatea excesiva din locuinta.

Vremea e un factor major ce contribuie la umiditatea excesiva in locuinta.

Stiati ca umiditatea este o masura a cantitatii de apa pe care o poate tine aerul? Rezultatul se numeste umiditate relativa. De regula, aerul poate tine mai multa apa la temperaturi mai mari, asa ca atunci cand umiditatea relativa este 100%, de exemplu, inseamna ca aerul tine cata apa poate la acea temperatura data. Asta inseamna ca umiditatea relativa este sensibila la schimbarile de vreme. Ploaia, zapada (mai ales cea care se topeste in casa de pe haine, cizme, etc.) sau vremea umeda si calda pot creste cantitatea de umiditate din casa si provoca umiditate excesiva. Vremea rece poate duce la condens pe ferestre.

In clime mai reci, nivelul ideal de umiditate interioara  va trebui sa se echilibreze intre riscul de condens si confortul omului. Cand este cald si umed, umiditatea e ridicata si umiditatea se poate condensa pe suprafetele reci. Cand nivelurile ridicate de umiditate sunt inchise in casa  si nu sunt filtrate, pot produce mucegai si alti alergeni care va pot deteriora locuinta si sanatatea.

weather-humidity-problems-basement
Un absorbant de umiditate poate combate umiditatea excesiva din subsol.

Stiind cum afecteaza vremea umiditatea excesiva din casa, va recomandam reducerea ei cu ajutorul unui absorbant de umiditate. In perioade mai reci, mai ales daca ninge sau ploua, acesta va va ajuta sa reduceti umiditatea si condensul din casa. Dar, chiar si in perioade mai calde si umede, absorbantul de umiditate va ajuta aparatul de aer conditionat, contribuind la asigurarea unui mediu mai racoros si inviorator.

5 cauze ale umiditatii excesive din locuinta

Descoperiti ce produce umiditatea in locuinta dumneavoastra.

causes-home-humidity-teaser
Cititi mai mult

Gasiti nivelul perfect de umiditate pentru locuinta dumneavoastra

Umiditatea este importanta pentru sanatatea dumneavoastra

perfect-humidity-level-teaser
Cititi mai mult