mold-dark-side-humidity-stage

Mucegai: dezavantaje umiditate

Efectele grave ale mucegaiului si cum puteti scapa.

Informatii despre mucegai si efectele lui

Mucegaiul e un tip de ciuperca diferita de plante si animale, care creste din spori ce plutec prin aer. Are nevoie de apa ca sa creasca, motiv pentru care se va inmulti in zonele umede. Asta inseamna ca o umiditate prea mare in casa poate fi un factor al aparitiei mucegaiului negru sau alb.

mold-dark-side-humidity-damp
Locurile umede din casa pot crea un mediu propice pentru mucegai.

Ce produce mucegaiul?
Umiditatea mare poate fi responsabila pt. cresterea mucegaiului si a altor tipuri de ciuperci. Cand umiditatea din locuinta e mare, sunt mai multe posibilitati de aparitie a condensului, care permite acumularea apei. Daca apa nu are unde sa se duca si nu se poate usca, incepe sa fie absorbita de suprafetele din casa, rezultand acest fenomen toxic ce poate duce la mucegai in baie sau subsol. De regula, cand umiditatea relativa e peste 70%, mucegaiul si alte specii de ciuperci cresc repede.

Mucegaiul este detectat usor deoarece il puteti vedea si/sau mirosi in interstitiile de tencuiala de la dus, pe peretii umezi, pe tavane si pe suprafetele de afara. In functie de cantitatea de mucegai, vor fi pete negre, verzi sau albastre. Uneori s-ar putea sa-i simtiti mirosul fara sa-l vedeti, ceea ce face ca eliminarea sa sa fie mai dificila, dar e important sa nu ignorati mirosurile intrucat chiar si cantitati mici inseamna ca exista destula umezeala pentru a se dezvolta in continuare.

Mucegai, alergii si alte efecte negative din cauza umiditatii interioare nepotrivite

Primul efect al umiditatii interioare mari este disconfortul personal.

mold-allergies-indoor-humidity-teaser
Cititi mai mult

3 probleme potentiale ale umiditatii excesive din casa

Efecte umiditatii prea mari

potential-damages-humidity-teaser
Cititi mai mult