potential-damages-humidity-stage

3 probleme potentiale ale umiditatii excesive

Efecte interioare ale umiditatii

Umiditatea excesiva poate avea urmari negative pt. dv. si casa dv.

Umiditatea mare persistenta poate avea diverse efecte negative. Poate credeti ca umiditatea interioara excesiva nu e ceva ingrijorator, dar adevarul este ca un nivel mare al umiditatii poate produce probleme grave.

1. Stricaciuni

Camerele cu umiditate mare, precum baia, bucataria si subsolul, vor fi foarte probabil deteriorate de umiditatea excesiva. Spatiile mici, precum vestiarele, dulapurile si sertarele sunt adesea neventilate. De aceea, acolo umezeala va creste si obiectele din interior, precum alimentele si hainele, pot fi victime ale mucegaiului. O alta urmare a umiditatii mari e condensul de pe ferestre. Excesul de apa se poate scurge pe tocuri, formand mucegai negru intre toc si perete.

potential-damages-humidity-mold-window
Mucegaiul e una din problemele comune ale umiditatii excesive.
2. Afectare sanatate

In spatiile cu umiditate mare, mucegaiul se dezvolta repede. Asta nu doar ca va deterioreaza casa, dar contribuie la aparitia bolilor alergice. Simptome obisnuite pot fi iritatii ale pielii si infectii respiratorii. Mediile umede pot atrage acarienii, care pot agrava la randul lor bolile alergice.

3. Efect asupra bunastarii fizice si psihologice

Modul in care percepem temperatura e strans legat de nivelul de umiditate. Daca  umiditatea relativa e foarte mare, simturile noastre tind sa evalueze incorect temperatura; cand in aer e mai multa umezeala decat de obicei, oameniilor le e mult mai cald sau mai frig decat temperatura reala.

Daca sunteti victima unora din aceste probleme, nu ezitati sa folositi un absorbant de umiditate pentru a aduce umiditatea la nivelul corect, confortabil.

potential-damages-humidity-basement
Daca in subsol e umiditate excesiva, puteti folosi un absorbant de umiditate pt. a preveni stricaciunile

Umiditatea e sanatoasa? Aflati

Umiditatea prea mare sau prea mica va poate afecta sanatatea.

humidity-healthy-teaser
Cititi mai mult

Mucegaiul: fata intunecata a umiditatii

Efectele grave ale mucegaiului si cum puteti scapa de el.

mold-dark-side-humidity-teaser
Cititi mai mult