Preveniti umiditatea si efectele neplacute

4 metode de prevenire a efectelor umiditatii

Iata cateva metode prin care puteti preveni efectele umiditatii.

Mucegaiul e unul din efectele umiditatii si poate creste oriunde; si in locuri pe care nu le vedeti. Cel mai bine e sa impiedicati aerul sa fie prea umed inainte de a produce probleme.

 

1. Circulatia aerului

Aerisiti casa regulat, deschizand usile si ferestrele, mai ales in incaperile mici. Intrucat condensul e o problema continua la pervazuri, orice obiecte trebuie luate de acolo pentru ca impiedica circulatia aerului. Mobila n-ar trebui pusa prea aproape de peretii exteriori. Daca o mutati putin mai departe de peretii exteriori se va imbunatati circulatia aerului.

 

2. Asigurati ventilatia buna in baie si bucatarie

Ventilatia adecvata in timpul gatitului si dusului nu trebuie uitata. In baie, un ventilator contribuie la combaterea umiditatii excesive si la prevenirea mucegaiului negru pe pereti. Si scurtarea dusurilor e de folos. Folosirea hotei in bucatarie contribuie la protectia casei de mirosuri nedorite si de umiditate.

Folosirea hotei in bucatarie poate contribui la prevenirea efectelor umiditatii excesive

3. Verificati jgheaburile si burlanele

Asigurati-va ca burlanele si jgheaburile nu au in ele resturi care sa blocheze curgerea apei de pe acoperis si inspectati-le regulat sa nu fie deteriorate. Astfel nu vor avea scurgeri si umezeala nu va patrunde in casa.

 

4. Absorbant de umiditate

O alta metoda contra condensului si altor efecte ale umiditatii excesive e sa folositi un absorbant de umiditate. Il puteti pune in orice incapere vulnerabila, cum ar fi camera de zi sau bucataria. Acesta absorbe eficace umiditatea excesiva si creeaza o atmosfera confortabila.

Un absorbant de umiditate e o metoda buna de prevenire a umiditatii.

Incercati sa retineti aceste sfaturi si scapati-va casa de orice efecte neplacute ale umiditatii interioare!