Skip to Content
Combateti umiditatea excesiva; iarna se apropie!

Vine iarna: 4 metode de combatere a umiditatii excesive acasa

Umiditatea poate fi o problema iarna

Iarna vine cu ploaie si frig. Incercand sa opreasca intrarea frigului, casele de azi sunt construite pentru a fi eficiente d.p.d.v. energetic si izolate. Neavand ventilatie naturala, fiindca aerul de afara nu poate patrunde, umiditatea excesiva poate ramane in casa. Ce ar trebui sa faceti pentru a controla umiditatea din casa iarna?

1. Controlati sursele umiditatii

Aerisiti toate arzatoarele de gaze si uscatoarele de haine spre exterior pentru a fi siguri ca aerul cald si foarte umed care iese din ele nu adauga la aerul deja cald cu umiditate mare din casa. Folositi ventilatorul de evacuare din bucatarie si baie pentru a preveni condensul.

2. Ventilatia iarna

Aerul rece de iarna contine mai putina apa si de aceea e mai putin umed. Cand patrunde in casa, va dilua umiditatea. Acest lucru se intampla deja in casele mai vechi, dar in cele noi sau renovate trebuie create orificii de ventilatie sau ar trebui deschise regulat usile si ferestrele pentru a circula aerul si a crea nivelul adecvat de umiditate interioara.

Ventilarea regulata va contribui la obtinerea nivelului adecvat de umiditate interioara.

3. Incalziti

O a treia metoda de control al umiditatii e sa mariti temperatura interioara. Incalzirea casei cu centrala sau semineul va reduce umiditatea relativa deoarece temperatura mai mare poate tine mai multa apa. Aceasta activitate tine umezeala sub control deoarece contrabalanseaza excesul de umiditate din aer, care e produs in principal de viata moderna.

4. Absorbant de umiditate

Ganditi-va sa puneti un absorbant de umiditate in casa pentru a combate umiditatea si a crea un climat confortabil in orice camera.

Puteti obtine umiditatea adecvata in dormitor daca puneti un absorbant de umiditate.

Retineti aceste sfaturi cand locuiti intr-o casa noua si complet izolata, iar problemele cu umiditatea nu vor reaparea.

Te-ar mai putea interesa