Skip to Content
Sfaturi pentru scaderea umiditatii de acasa

Umiditatea de acasa poate fi redusa. Iata 4 metode de control

Cum reduceti umiditatea interioara pt. a obtine un climat interior perfect

Multe case au un nivel excesiv de umiditatea interioara. Motivele sunt multe si diferite, dar exista si multe metode simple de control si reducere a umiditatii. Vedeti care sunt acestea:

1. Schimbati-va obiceiurile

O familie de 3 persoane produce,  in medie, 12 l de vapori de apa pe zi prin activitatile zilnice. De pilda, daca faceti dusuri mai putin fierbinti si mai scurte si acoperiti oalele cand gatiti, se va diminua cantitatea de vapori si umiditatea din locuinta va scadea. 

Gatitul poate fi una din cauzele umiditatii excesive.

2. Ventilatie naturala

O alta metoda simpla de control al umiditatii e sa aerisiti bine casa. Folositi ventilatoare de evacuare in punctele cu umiditate mare, precum baia si bucataria, si deschideti ferestrele regulat pentru a evita un mediu umed.

Deschideti regulat ferestrele pentru a reduce umiditatea.

3. Sisteme HVAC

Cand ventilatia naturala nu elimina suficient umiditatea, aerul conditionat e solutia perfecta. Aerul fierbinte sau rece produs de aparatul de aer conditionat usuca aerul, reducand marea umiditate din interior.

 

4. Absorbant de umiditate

O solutie buna si eficace pt. a scapa de umiditatea excesiva din locuinta e absorbantul de umiditate. Acesta asigura aborbtia superioara a umiditatii si neutralizarea eficienta a mirosurilor, ceea ce contribuie la protejarea camerei de aer statut si mucegai alb.

Absorbantul de umiditate e de mare folos pt. a reduce umiditatea acasa.

Actiunile mici si simple pot avea efecte mari si valoroase. Actionati si bucurati-va de confortul locuintei dv.

Te-ar mai putea interesa