Skip to Content
4 semne tipice ale problemelor de umiditate (mucegaiul negru)

Aflati daca aveti probleme de umiditate in casa, cu ajutorul semnelor tipice.

Mucegaiul negru, mucegaiul alb si alte ciuperci sunt urmari ale umiditatii mari.

Oamenii nu stiu intotdeauna ca au probleme de umiditate in casa. Mai jos gasiti 4 semne tipice ale acestor probleme, care v-ar putea ajuta sa le detectati acasa.

1. Mucegai/mucegai alb pe zid

Baile cu ventilatie insuficienta care sa scoata aburul, au deseori probleme cu mucegaiul negru pe tavan sau in colturile de sus. Aceste urmari au legatura cu umezeala prea mare din spatiul mic. Un absorbant de umiditate in aceste spatii poate fi de folos, intucat micsoreaza cantitatea de umezeala si astfel problemele pe care le produce.

Mucegaiul negru poate aparea in spatiile umede cu umiditate mare.

2. Miros statut si disconfort personal

Mucegaiul din casa nu doar ca lasa semne urate pe pereti, tavan si mobila, dar poate avea o influenta negativa si asupra confortului dumneavoastra. Poate produce miros neplacut in camere si uneori infundarea nasului, iritarea gatului, tuse sau respiratie ingreunata. Daca aveti una sau mai multe din aceste probleme, ar putea fi simptome ale prezentei mucegaiului in casa, din cauza umiditatii prea mari.

3. Condens in jurul ferestrelor si peretilor

Cand umezeala mare intalneste o suprafata rece, cum ar fi o fereastra iarna, aerul mai rece duce la lichefierea umezelii. Pe partea dinauntru a ferestrelor se va crea condensul, care arata ca ceata.

4. Zugraveala si tapet scorojite

Daca aveti impresia ca renovati peretii mai des decat ar trebui, probabil ca aveti probleme cu umiditatea. Umiditatea excesiva nu lasa tapetul sa se lipeasca bine de pereti. Poate face si zugraveala sa se crape sau sa se umfle.

Daca observati unul sau mai multe din aceste simptome, probabil ca in locuinta dv. e umiditate mare. Dar nu intrati in panica, excesul de umiditate poate fi redus cu un absorbant de umiditate. Puneti-l in camerele mai vulnerabile la umiditate.

Te-ar mai putea interesa