Skip to Content
Umiditate
Totul despre umiditatea din locuinta

Ce e umiditatea?

Umiditatea este cantitatea de umiditate din aer si se masoara ca umiditate relativa. Umiditatea relativa variaza intre 0 si 100, 0 insemnand lipsa umezelii, iar 100 insemnand toata umiditate pe care o poate tine aerul la o anumita temperatura. Aerul cald poate tine mult mai multa apa decat cel rece. O parte din urmarile nivelului ridicat de umiditate interioara sunt condensul, cojirea tapetului sau mucegaiul. Aflati tot ce trebuie sa stiti despre umiditate si cum va poate afecta locuinta si sanatatea.

Umiditatea din locuinta: vulnerabilitati

DORMITOR

In aceasta camera, umiditatea excesiva ne poate afecta neplacut odihna! Cauze: sezonul rece, diferente mari de temperatura si ventilatia slaba a aerului. Efecte: condens, tapet cojit, mucegai dupa mobila, probleme de sanatate. Sfaturi: incalziti camer si folositi un absorbant de umiditate. Mai multe sfaturi aici.

BAIA

Cea mai umeda incapere din casa! Cauze: multa umiditate e produsa atunci cand faceti dus. Cand baia nu e ventilata regulat, umiditatea ramane in interior. Efecte: mucegai si miros neplacut, prosoape umede si urat. mirositoare. Sfaturi: faceti dusuri mai putin fierbinti si mai scurte, utilizati un absorbant de umiditate. Mai multe sfaturi aici.

POD

Umiditate de sub acoperis! Cauze: sezon rece si ploios, izolatia proasta a tavanului, diferenta mare de temperatura sau ventilatie slaba a aerului. Efecte: zugraveala cojita, mucegai in pod, miros neplacut. Sfaturi: aerisiti regulat si folositi un absorbant de umiditate. Mai multe sfaturi aici.

SUFRAGERIA

Poate avea umiditate excesiva, mai ales in sezonul rece! Cauze: sezonul rece, diferente mari de temperatura si ventilatie slaba a aerului. Efecte: condens, tapet cojit, mucegai dupa mobila, probleme de sanatate. Sfaturi: Ventilatie mai buna si evitati uscarea rufelor in camera. Utilizati un absorbant de umiditate. Mai multe sfaturi aici.

BUCATARIA

Si gatitul poate contribui la umiditatea excesiva! Cauze: multa umiditate e produsa la gatit si alte activitati gospodaresti. In sezonul rece umiditatea ramane adesea inauntru. Efecte: condens, mucegai, zugraveala cojita. Sfaturi: Cand gatiti, folositi hota. Utilizati un absorbant de umiditate. Mai multe sfaturi aici.

SUBSOL

Incaperea cu cea mai slaba ventilatie si adesea cea mai mica temperatura! Cauze: sezonul rece si ploios, umiditatea din pamant patrunsa prin pereti, ventilatie proasta. Efecte: mucegai, mucegai alb, miros statut, zugraveala cojita. Sfaturi: folositi un absorbant de umiditate. Aflati mai multe aici.

Invata mai multe despre umiditate

 • Cauzele umiditatii

  Aflati care sunt cauzele umiditatii excesive din locuinta.

 • Consecintele umiditatii

  Aflati care sunt consecintele umiditatii excesive din locuinta.

 • 3 minute de citit
  Gasiti nivelul perfect de umiditate pentru locuinta dumneavoastra

  Umiditatea este importanta pentru sanatatea dumneavoastra

 • 3 minute de citit
  5 beneficii ale utilizarii unui absorbant de umiditate in locuinta

  Principalele avantaje ale utilizatii unui absorbant de umiditate acasa

Incarca mai mult