Skip to Content
Cauzele umiditatii
Aflati cauzele umiditatii excesive de acasa

Ce produce umiditatea?

Poate va intrebati de ce aveti umiditate mare acasa. Temperaturile scazute si vremea ploioasa sunt cazuele principale ai umiditatii excesive din casa. De asemenea, o familie de 3 persoane poate produce in medie 12 l de vapori de apa care sporesc umiditatea din locuinta. Cand ne protejam casa de vremea de afara, tinem toata acea umiditate inauntru.  In afara de activitatile umane, exista si alti factori care pot contribui la un nivel ridicat de umiditate in locuinta. Aflati aceste cauze si cum le puteti preveni sau controla pentru a obtine un nivel adecvat al umiditatii in casa.

Gasiti cauzele umiditatii

INFILTRAREA APEI

Peretii locuintei au o structura poroasa in care puteti gasi mici fisuri. Umiditatea poate patrunde usor prin ele din exterior, mai ales pe vreme umeda.

CONDENSAREA VAPORILOR

Diferentele de temperatura, in combinatie cu circulatia slaba a aerului, pot duce la condens si mici picaturi de apa pe pereti sau ferestre.

CRAPATURI

Mici defecte tind sa apara in izolatia peretilor si fundatia cladirilor. Acestea permit apei sa patrunda in pereti.

SCURGERI LA INSTALATIA DE APA

Un robinet care picura sau o scurgere de apa de la masina de spalat rufe sau vase pot determina umiditate mare in zona si deteriorarea podelelor sau peretilor.

ACTIVITATI UMANE

Baia, dusul, gatitul, uscarea rufelor sau spalarea pardoselilor sunt activitati ce sporesc umiditatea. O familie de 3 persoane produce peste 12 litri de vapori de apa pe zi.

Invata mai multe despre umiditate

  • 3 minute de citit
    5 cauze ale umiditatii excesive din locuinta

    Descoperiti ce produce umiditatea in locuinta

  • 3 minute de citit
    Gasiti nivelul perfect de umiditate pentru locuinta dumneavoastra

    Umiditatea este importanta pentru sanatatea dumneavoastra