Skip to Content
4 pasi - scapa definitiv de mucegai/alte probleme de umiditate

Pasi si sfaturi pentru eliminarea problemelor-cheie de umiditate

Cum scapati de mucegai?

Mucegaiul si mucegaiul alb pot crea probleme in casa. Desi exista produse pentru tratarea si eliminarea mucegaiului, exista alternative ce pot oferi o solutie simpla si eficace. Aflati cum scapati de mucegai in 4 pasi simpli:

1. Atacati sursa: umiditatea

In esenta, mucegaiul si mucegaiul alb sunt provocate de umiditatea mare. Daca eliminati mucegaiul alb, dar nu reduceti umiditatea, nu faceti decat sa amanati inevitabilul: vor aparea mucegaiul negru si alte tipuri de ciuperci. Deci, pe langa "cum elimin mucegaiul," trebuie sa va intrebati si "cum reduc umiditatea".

 

2. Tratati-l

Cum tratati mucegaiul? Daca aveti deja aceste ciuperci, trebuie sa va ingrijiti de eliminarea lor. Exista diverse metode pt. a scapa de ele, dar e bine sa cumparati un spray anti-mucegai care va poate ajuta sa eliminati usor mucegaiul si mucegaiul alb.

Produsele anti-mucegai va ajuta sa scapati de mucegai si mucegaiul alb.

3. Curatati, ventilati

E important sa curatati suprafetele si materialele vulnerabile la mucegai, precum cartile, mobila si hainele. Ferestrele trebuie deschise regulat pentru ca aerul natural sa treaca prin casa si incaperi ca podul, dormitoarele si bucataria. Trebuie folosite si ventilatoare de evacuare pentru reducerea umiditatii in spatiile calde si mici, precum bucataria si baia.

4. Preventia e cea mai indicata

Cheia pentru stoparea mucegaiului si a altor efecte urate e controlul umezelii din casa. Asa cum am spus deja, spatiile umede sunt sursa mucegaiului si mucegaiului alb. E usor sa scapati de umiditatea in exces daca aveti un absorbant de umiditate, un bun aliat, deoarece contribuie la scaderea umiditatii interioare si astfel va ajuta sa obtineti climatul perfect in casa. Cu nivelul adecvat de umiditate, casa va fi protejata de efectele negative ale umiditatii excesive.

Mucegaiul poate aparea oriunde in casa, chiar si in dormitor. Un absorbant va poate ajuta sa-l preveniti.

Acum, pt. ca stiti cum sa combateti umiditatea in exces, mucegaiul si alte efecte neplacute ale ei n-ar trebui sa mai fie o problema. Retineti, cheia e prevenirea si evitarea umezelii mari. Si deja stiti ce aveti de facut: un absorbant de umiditate. Puneti-l in incaperile cu umiditate mare, cum ar fi baia sau bucataria. Si nu uitati sa aerisiti locuinta.

Te-ar mai putea interesa