Skip to Content
Locuri tipice in care apar efectele umiditatii

5 semne care arata ca locuinta dv. are umiditate excesiva

In casa dumneavoastra e umiditate excesiva?

V-ati intrebat vreodata ce e cu acel miros statut din baie sau acele pete negre de pe peretele bucatariei? E foarte probabil ca umiditatea sa fie prea mare. Aflati care sunt cele mai obisnuite semne care arata ca locuinta dumneavoastra sufera de umiditate mare si locurile in care apar de regula efectele.

 

1. Condens pe ferestre

Mucegaiul creste ca urmare a umiditatii excesive si adesea in zonele cu umezeala. Astfel, tinde sa apara des in jurul ferestrelor. Cand aerul rece atinge fereastra, apare condensul pe fereastra. Se poate scurge in toc si astfel poate aparea mucegai acolo unde tocul ferestrei se uneste cu peretele.

2. Deteriorare pereti si tavane

Zugraveala crapata sau scorojita a tapetului sau a zugravelii sunt semne ca ati putea avea probleme de umditate din cauza umezelii excesive de pe perete sau tavan. Daca va uitati mai bine, puteti descoperi inceputul formarii mucegaiului. Mucegaiul de pe tavan poate fi observat prin decolorarea vopselei. Mucegaiul de pe perete va poate pacali, deoarece poate creste sub tapet si chiar prin izolatie.

Basicarea tapetului sau a zugravelii ar putea arata ca locuinta sufera de umiditate excesiva.

3. Mucegai si miros statut pe mobila

Mobila nu ar trebui tinuta aproape de perete, intrucat se reduce circulatia aerului si creeaza condens. Daca mobila atinge peretii, mucegaiul din perete se poate extinde la canapele, creand un miros statut neplacut. Mobila de lemn atrage mucegaiul cand absoarbe umezeala creata de umiditatea interioara.

 

4. Mucegai in baie si bucatarie

Cand nu e destula ventilatie in spatiile mici, ca baia si bucataria, probabil ca umiditatea interioara va creste. Aceasta cantitate excesiva de umezeala poate forma mucegai la dus si mucegai pe mancarea stocata in bucatarie.

Daca sunteti afectati de aceste probleme, nu ezitati sa folositi un absorbant de umiditate pentru a aduce umiditatea la nivelul corect, confortabil.

Baia e adesea cea mai umeda incapere. Un absorbant de umiditate va poate ajuta sa controlati excesul de umiditate.

5. Mucegai in HVAC

Aparatul de aer conditionat e poate cel mai bun loc sa cautati mucegaiul. Coloniile de mucegai se pot forma in jurul admisiei sau pe filtrul de aer si se pot raspandi prin instalatie in toate camerele.

Ati observat vreunul din aceste semne si va temeti ca umiditatea e prea mare in casa? Un absorbant de umiditate poate fi o solutie buna pentru a preveni sau a scapa de aceste probleme, pt. ca va reduce umiditatea interioara excesiva.

Te-ar mai putea interesa