Skip to Content
Gasiti nivelul perfect de umiditate pt. casa dv.

Umiditatea e importanta pt. sanatatea dv.

Care e nivelul perfect de umiditate pt. casa dv.?

E important sa cunoasteti temperatura de interior ideala si nivelul de umiditate dezirabil pentru a evita problemele cu casa si cu sanatatea familiei. Un nivel de umiditate prea mare sau prea mic in locuinta poate avea efecte neplacute asupra sanatatii.

Temperatura si cantitatea de umezeala sunt baza pentru masurarea umiditatii relative prezente in aer. De obicei e masurata de la 0 la 100%, 0 insemnand ca umiditatea nu este prezenta. Desi temperaturile interioare si umiditatea relativa sunt de multe ori preferinte personale, cercetatorii au descoperit ca nivelul mediu de umiditate este de regula 50-60% in interior, cu o temperatura dezirabila de 19-24°C. Nivelul  de umiditate nu depinde doar de vreme si loc, ci si de diversele activitati din casa, cum ar fi gatitul, calcatul, baia, curatenia sau uscarea rufelor.

Un nivel ridicat al umiditatii arata ca locuinta e prea umeda si ca ar putea exista riscul deteriorarii casei, care ar putea duce la reparatii costisitoare. Un test vizual al suprafetelor locuintei reprezinta una din cele mai simple cai de a afla. Condensul de pe ferestre este usor de vazut si poate fi gasit oriunde, cum ar fi in baie, bucatarie si orice spatii cu suprafete de sticla. Alte semne ale umiditatii ridicate sunt mucegaiul alb, mucegaiul, zugraveala si tapetul cojite. Ati putea simti miros de mucegai alb pe suprafete similare. in final, fiti atenti la membrii alergici ai familiei, intrucat umiditatea ridicata tinde sa agraveze reactiile alergice.

Si un nivel prea scazut al umiditatii poate produce ingrijorare. Un nivel prea scazut al umiditatii inseamna lipsa umezelii, simtita cel mai adesea la temperaturi mai mici, care va face aerul din casa sa fie uscat din cauza ca aerul rece nu poate tine vapori de apa. O parte din semnele vizibile sunt buzele uscate, mancarimile de piele si zgarieturi in gat.t.

Un absorbant de umiditate poate contribui la o umiditate adecvata in camera de zi.

Dupa cum am vazut, umiditatea relativa poate varia in functie de cateva cauze. Un nivel prea mare sau prea mic pot produce ingrijorari si probleme pentru familie si casa si e important sa fiti atenti si sa o controlati cand e posibil. Daca nu stiti cum sa obtineti umiditatea adecvata in casa, permiteti absorbantelor de umiditate sa va ajute. Acestea vor reduce umiditatea excesiva si mediul din casa va fi mai placut.

Te-ar mai putea interesa