Skip to Content
Ce trebuie sa stiti despre umiditate
Intrebari frecvente

Aflati raspunsuri la intrebari despre umiditate si aparatele noastre, de ex.: care e nivelul ideal de umiditate acasa, cum puteti identifica umiditatea excesiva sau cum functioneaza un aparat.

Cand excesul de umiditate nu se poate evapora, se strange in zonele reci ale locuintei, cum ar fi ferestrele, camerele neincalzite sau peretii izolati necorespunzator. Condensul pe ferestre e primul semn al umiditatii excesive si va poate da senzatia de frig. Daca nu rezolvati la timp problema umiditatii mari, se poate ajunge la aparitia mucegaiului si a mucegaiului alb, condens pe ferestre, tapet scorojit si zugraveala basicata, miros statut sau pete galbene pe haine si pielarie.

Umezeala poate veni de afara, patrunzand prin usile si ferestrele deschise, fundatie si ziduri, sau de la activitatile umane din casa. In medie, o familie obisnuita produce 12 l de apa in aer prin activitati cotidiene precum gatitul, dusul sau baia si incalzirea cu gaz. In sezonul rece, cand ne izolam locuinta de frig, retinem toata aceasta umiditate inauntru.

Un absorbant de umiditate sau dezumidificator e un aparat care ajuta la controlul umiditatii. E un aliat eficace impotriva umiditatii mari din casa, deoarece absoarbe excesul si neutralizeaza mirosurile urate pt. a obtine aer curat si o atmosfera perfecta. Daca va intrebati cum sa reduceti umiditatea acasa, absorbantul de umiditate Ceresit e alegerea perfecta.

In functie de marimea camerei si nivelul de umiditate, absorbantele noastre de umiditate ofera ajutorul perfect contra problemelor cu umiditatea. Absorbantul PEARL Ceresit e recomandat pt. incaperi mici de max. 10 m². E folosit cu Power Tab 2in1 (neutral) si Power Tab 3in1 Aromatherapy. Pentru incaperi de max. 20 m² sau 40 m² si umiditate deosebit de mare recomandam aparatul AERO 360°  drept cel mai eficient sistem pt. problemele cu umiditatea. Reduce umiditatea excesiva cu 40% mai eficient*. Pentru reumplere e necesara o tableta de rezerva AERO 360°.

 Absorbantul de umiditate incepe sa functioneze imediat dupa asamblare, de indata ce rezerva intra in contact cu umiditatea din aer. Datorita cristalelor ultraactive din tableta, absorbantele (Marca) elimina umiditatea din aer si o transforma in solutie salina. Veti vedea ca aceasta e colectata in rezervorul aparatului. In tot acest proces de eliminare a umiditatii, tableta isi micsoreaza treptat volumul pana cand e complet dizolvata. Aparatele noastre sunt sigure fiindca nu necesita energie electrica. Absorbantele de umiditate (Marca) va ajuta sa reduceti umiditatea excesiva si sa obtineti nivelul adecvat de umiditate acasa.

 Niciunul din absorbantele noastre de umiditate nu este un dezumidificator electric, intrucat nu necesita energie electrica pentru a functiona. Asta inseamna ca nu fac zgomot in functionare! Desi nu sunt electrice, sunt foarte eficiente.

Absorbantul de umiditate Ceresit poate fi folosit in orice incapere pt. a combate umiditatea interioara excesiva. Umiditatea poate afecta orice incapere, de ex. subsolul, baia, bucataria, pivnita, garajul, dormitorul sau camera de zi. Pt. ca nu necesita electricitate, aparatele noastre pot fi folosite in rulote, case mobile, barci si case de vacanta. Ele contribuie la controlul umiditatii din orice incapere.

Pentru cea mai buna eficienta ar trebui sa puneti absorbantul Ceresit la cel putin 10 cm de perete. Astfel se asigura circulatia suficienta a aerului in jurul lui pentru a obtine eliminarea umiditatii. Este recomandat sa nu tineti aparatul la indemana copiilor si animalelor de companie. E important si sa nu-l puneti langa surse de incalzire, pt. ca i-ar afecta performanta.

In functie de absorbant, acesta poate fi folosit in camere de diverse marimi pentru combaterea umiditatii interioare.
Aparatele AERO 360° si sunt indicate pentru incaperi de 20 m² sau 40 m², in functie de nivelul de umiditate si temperatura.
Aparatul Ceresit PEARL va contribui la controlul umiditatii in incaperi de max. 10 m².

Absorbantele de umiditate Ceresit sunt instrumentele ideale de combatere a umiditatii excesive. Nu trebuie decat sa decideti in care camera vreti sa functioneze si sa alegeti aparatul cel mai potrivit.

 Oricare din absorbantele noastre de umiditate poate fi pus in baie pentru a combate umiditatea. Desi produsul contribuie la eliminarea umiditatii in general, nu previne aburul temporar din timpul baii sau dusului sau de dupa, dar contribuie la prevenirea oricaror mirosuri din baie, intrucat absoarbe excesul de umiditate ramas dupa activitatile cotidiene.

Daca folositi AERO 360º Ceresit pt. a controla umiditeta, primele picaturi pot fi vazute in interval de 12 ore, in functie de nivelul de umiditate si de temperatura camerei. O tableta va tine max. 3 luni intr-o camera de 20 m² (cu un singur aparat) sau de 40 m² (cu aparat dublu), in functie de nivelul de umiditate din aer.
Daca folositi Ceresit PEARL, primele picaturi pot fi vazute in 24 de ore, tot in functie de nivelul de umiditate si de temperatura camerei. O tableta pt. acest aparat va tine max. 2 luni intr-o camera de 10 m².
Utilizarea continua a oricaruia din cele doua aparate va asigura o stare perfecta acasa.

In functie de absorbantul de umiditate folosit, tabletele absorbante tin 2 sau 3 luni. Daca folositi AERO 360°, tableta va tine 3 luni intr-o camera de max. 20 m² (cu un singur aparat) sau de 40 m² (cu aparat dublu). Daca folositi ceresit PEARL , tableta va tine 2 luni intr-o camera de max. 10 m². La ambele aparate, durata tabletelor depinde de nivelul de umiditate si temperatura camerei.

Rezerva absorbantului de umiditate elimina umiditatea din aer si o transforma in solutie salina. In timpul acestui proces, rezerva isi reduce treptat volumul pana cand e complet dizolvata si veti vedea solutia stransa in rezervorul aparatului. De obicei e nevoie de 3 luni pentru rezervele Aero 360° si de 2 luni pentru tabletele Power Tab (in functie de nivelul de umiditate si temperatura camerei).
Pt. a asigura eficienta nonstop, aparatul Aero 360° are un indicator pentru schimbarea rezervei – cand nivelul solutiei saline ajunge la linia rosie trebuie sa schimbati rezerva.

Dupa ce tableta s-a dizolvat complet si rezervorul e plin, ar trebui sa turnati solutia din rezervor in toaleta. Nu se recomanda refolosirea lichidului in alte scopuri, cum ar fi udarea plantelor. Pentru usurinta si siguranta, aparatul Aero 360° are o buza de golire - deschideti si turnati solutia in toaleta. La nevoie, curatati buza de golire.

 Mirosurile neplacute din camerele inchise sunt urmarea umiditatii excesive. Pentru a imbunatati atmosfera din camera si a combate mirosul neplacut, recomandam utilizarea absorbantelor de umiditate Ceresit Stop. Daca, pe langa neutralizarea mirosurilor neplacute, doriti si un parfum placut in casa, va recomandam Aromaterapia: tabletele noastre de rezerva parfumate.

Pentru spatiile mici precum dulapul, sertarele, bufetul si dulapul de pantofi, punguta Mini (Marca) este ideala. Combate umiditatea si raspandeste un parfum placut.

Pungutele Mini Ceresit Stop sunt absorbante consumabile ce combat umiditatea si raspandesc un parfum placut. Reduc umezeala excesiva din spatiile mici (dulap, bufet, dulap de pantofi) si previn scurgerea apei, tinandu-va astfel bunurile in siguranta.
Scoateti punguta din ambalaj si puneti-o cu partea alba in sus sau suspendati-o in locul dorit. Partea alba nu trebuie sa intre in contact cu hainele. Punguta incepe imediat sa functioneze cand e scos ambalajul. Apa ramane in punguta si se transforma in gel. Cand intregul continut s-a transformat in gel, inlocuiti punguta si aruncati-o pe cea veche.

Te-ar mai putea interesa

  • 3 minute de citit
    Gasiti nivelul perfect de umiditate pentru locuinta dumneavoastra

    Umiditatea este importanta pentru sanatatea dumneavoastra

  • 3 minute de citit
    5 cauze ale umiditatii excesive din locuinta

    Descoperiti ce produce umiditatea in locuinta